Statistik för poker

Kortspelens okrönte kung, det måste man väl ändå betrakta pokern som? Vi är många som spelar poker antingen för skoj skull med kompisarna eller för att tjäna lite extra pengar, eller både och. Vill man bli en mer seriös spelare och hela tiden utvecklas bör man föra statistik. Det är lite mer komplicerat och tidskrävande att föra statistik på pokerspel eftersom det kan bli en hel del händer bara på någon timmes spelande. För din hjälp hittar du här en lista på saker som kan vara värda att bokföra.

Statistik för cashgame

Det som är enklast att bokföra är naturligtvis hur ditt resultat blev efter en session vid datorn. Har bankrullen ökat eller minskat? Vad blev timlönen? Hur blev veckoresultatet jämfört med förra veckan? Den statistiken visar om du tjänar pengar eller inte, men den ger emellertid ingen större information om hur du spelade och vad du behöver förbättra för att bli en bättre spelare.

Statistik för turneringar

Om du för statistik för de turneringar du spelar kan du se hur väl din skicklighet står sig i turneringar på olika nivåer. Du ser också om det över huvud taget är en bra idé att spela turneringar. Vi har alla våra svagheter och styrkor. Det är inte alla som är bra på både turneringspoker och cashgame.

Statistik mot andra spelare

Spelar man mycket poker på nätet blir det förr eller senare så att man känner igen sina motspelare. I pokerklienten kan man ofta skriva in korta noteringar om varje spelare, men det skadar inte med lite mer information. Är det en spelare som man inte förstår sig på och som man verkligen inte är bekväm med att sitta vid samma bord som så skriver man upp det i statistiken. Då kan man undvika den spelaren i framtiden.

Hur många händer man spelar

Hur många händer man spelar är en bra indikator på hur väl man följer sin grundläggande strategi. Är strategin att man ska spela tight men aggressivt så bör det spegla sig i statistiken. Ligger man då över exempelvis 50 procent spelade händer kanske man spelar för ”loose”. Notera gärna följande i statistiken: antal gånger du spelat en hand i olika positioner, antal potter du vunnit vid visning, antal gånger du spelat en hand fram till visning.